Rubriky
Čtení do Citadely

BTC knížky a komiks

V poslední době se snažím obrátit svou pozornost na věci, které s bitcoinem souvisí, ale vyžadují méně času u obrazovky. Upřímně řečeno, preferuju teď spíše konzumovat obsah offline a nedávno jsem si uvědomil, že mi trochu schází aktuální reference.

Bitcoin jsem objevil v době, kdy velká část z aktuálně oslavovaných titulů ještě neexistovala a až nedávno jsem si uvědomil, že je tady úplně nová generace knížek, o kterých se v komunitě mluví a které jsem úspěšně vyignoroval, ba jejich vydání ani nezaznamenal. Rozhodl jsem se to tedy napravit a objednal si z Amazonu rovnou tři.

Doháním resty

Uznávám, že jedna z nich není nová a ani vyloženě bitcoin, ale o to víc tématická – knížka Sovereign Individual vyšla poprvé v roce 97. Pfew…

Čiště kvůli králíkovi na obalu jsem si řekl, že jako první si z balíčku si přečtu 21 Lessons a potom se rozhodnu co dál; zatím jsem cca v polovině. Odkaz na knížky dám na konec článku, zároveň vím, že se nabízí otázka, proč objednávám přes Amazon. Odpověď je, že spíše ze zvyku, letos jsem se přestěhoval zpět do Čech po několika letech v Irsku, kde jsem si na Amazon zvykl a asi teda můžu potvrdit, že zvyk je železná košile.

Nerd!

Zatímco knížky už mi tedy byly doručeny, taky jsem si nedávno objednal tématický komiks. Pokud někdo čtete magazín Citadel21, tak asi víte, že uvnitř každého čísla je komiksový příběh s názvem Bulltardia. Tvoří ho francouzský autor Dim Zayan a ten nedávno na Twitteru oznámil, že kreslený příběh vydá i ve fyzické podobě, v počtu 21 kusů, tak jsem neváhal a jeden si zamluvil. 

Komiks je však zatím teprve v tisku, takže si asi ještě nějakou dobu počkám, než mi z Francie dorazí. Tak já jdu tu čekačku využít a ponořit se do té seriózní literatury…


Knihy

21 Lessons: https://www.amazon.co.uk/21-Lessons-Learned-Falling-Bitcoin/dp/1697526349/

Sovereign Individual: https://www.amazon.co.uk/Sovereign-Individual-James-Dale-Davidson/dp/0684832720/

The Bitcoin Standard: https://www.amazon.co.uk/Bitcoin-Standard-Decentralized-Alternative-Central/dp/1119473861/

Komiks

https://www.bulltardia.com/